開心買鞋,唔開心又買鞋,其實都係想打扮自己靚靚姐~ 但係,香港土地問題咁嚴重,擺唔曬咁點算呀。

咁Ki ecobe就啱曬你啦,一對可以滿足曬咁多心愿!

南韓設計師Gyudeog Kim 設計出組裝鞋,將鞋拆件成鞋底、內櫳、鞋墊、鞋帶等組件,比用家自由配搭組裝,一鞋多穿,除了減少浪費,更免卻化學黏合劑的使用需要。

 

Ki Ecobe 分爲幾部份,分別是舒適的內櫳、像八爪魚的鞋底以及鞋帶、鞋墊。

 

平日,舒適的內櫳可以作爲室内的拖鞋使用;外出時,只要放入鞋墊,包上八爪魚鞋底並用鞋帶固定,就可以當成波鞋。

 

Ki Ecobe 每部份都可以更換,無論是日常換款式,或是破損了要更換新的,新潮之餘環保,仲好多色揀添!

 

另外,Ki Ecobe 採用可回收橡膠,抛棄之後可以完全回收;組件可以隨時更換,耐用性極高;另一個優點就是容易清洗,整對鞋放進洗衣機都沒有問題噶!咁環保又咁新潮,真係好想收藏一對返屋企!