一班朋友圍埋一齊玩board game時最常遇到既困擾就係粒骰太活潑好動,成日’跳樓’ ,卡牌被桌面吸住拎唔起,張枱太細隨時掃跌飲品/籌碼! 唔想咁掃興? The Duchess 幫到你! 呢款board game專用遊戲桌一口氣可以改善以上的煩人小問題。

設計上首先當然要有個寬敞桌面,長 5 英寬 3 英呎既 The Duchess 可以擺上各種大型桌遊,多一點道具、公仔、卡牌都唔使擔心。另外桌沿邊框高 2.25 英吋,有效防止骰仔/籌碼等配件跌落街。

而最有特色的係採用柔軟有彈性的氯丁橡膠( Neoprene )和滑順的尼龍織面( Nylon )做成的桌面,好似一塊巨形滑鼠墊一樣有彈性,所以當放卡牌係上面時,只需輕輕一壓即可輕易拎起卡牌。而且同時具備吸震效果,降低骰仔既彈跳高度同減少發出噪音。側邊一拉,仲有飲品架!唔怕再撞瀉飲品了!

 

咁大張枱,如果只係玩board game就太奢侈了!所以設計團隊配備左一個可以蓋上去既木桌面,三秒即時變身番一張餐枱,不但有效利用空間,玩完仲唔使收枱!